Wellness csomag – 5 éjszaka

A csomag tartalma:

 

– 5 éjszaka a szovátai Szeifert Holtel kétágyas szobájában

– welcome drink a hotel bárjában a ház italkülönlegességéből

– félpanziós ellátás, bőséges büféreggeli (3 féle meleg étel, helyi specialitások: zakuszka, padlizsánkrém, puliszka, juhsajt), vacsora választható a 6 féle fix menüből (leves + főétel)

– napi 1,5 óra ingyenes privát wellness használat, ásványvíz bekészítéssel (előzetes foglalás alapján (érdemes időben foglalni!))

– zárt parkoló

– szobai bekészítés

– fürdőköpeny használat

– kétszer fél óra masszázs

– flabelos, szobabicikli használata

 

A csomag ára 69.500 HUF/2 fő/5 éjszaka

A foglalás rögzítéséhez előre utalás szükséges.

Bankszámlaszámok:

SWIFT RO5897021

IBAN: RO83 OTPV 3200 0068 5237 HU01 PÉNZNEM: HUF

IBAN: RO79 OTPV 3200 0068 5237 RO01 PÉNZNEM: RON

IBAN: RO36 OTPV 3200 0068 5237 EU01 PÉNZNEM: EUR

 

Lehetőség van kiegészíteni a csomagot, gyerekeknek szóló ajánlattal is. Ez ügyben keressék a szálloda recepcióját közvetlenül!

 

A csomagok 2018.március 31-ig használhatók fel.

Ajánlataink fakultatív programokra

A programok árait nem tartalmazza a csomag ára. A szálloda vállalja, hogy segít a programok megszervezésében. A programok sikeres lebonyolítása érdekében érdemes előzetesen egyeztetni a szállodával.

 

 • Medveles: A vadvilág testközeli megfigyelése. Indulás Korondról autóval, majd rövid gyaloglás. A csoportok létszáma max. 4 fő. A csoportot vadőr és idegenvezető kíséri. (A programot a Slow Tours Transylvania – Korond szervezi.)
 • Séta a szovátai tavak körül: A szállodától induló séta alkalmával a következő tavak tekinthetők meg, Medve-tó, Mogyorósi-tó, Zöld- és Vörös-tó, Rigó-tó, Piroska-tó, Tivoli-tó. További információk a recepción kérhetők.

Az alábbi kirándulásokhoz egy 9 személyes kisbuszt tudunk biztosítani.

 • Kirándulás a Békás Szorosba: Parajd – Bucsin-tető – Borzont – Gyergyószárhegy – Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békás Szoros: 90 km
  • Parajd: sóbánya, a sókitermelés még napjainkban is zajlik, de a gyógyászati célra megnyitott termek mindenki számára megtekinthetők.
  • Bucsin –tető Parajdról Gyergyószentmiklós felé gyönyörű fenyvesek között kapaszkodik az út a Bucsin-tetőn keresztül. A hágó legmagasabb pontja 1287 méter tengerszint feletti magasságban található.
  • Gyergyószárhegy: A gyönyörű pártázatos reneszánsz szárhegyi Lázár kastély Székelyföld leghíresebb műemlékeinek egyike. Itt nevelkedett Bethlen Gábor, miután édesapja halála után édesanyja , Lázár Druzsina a nagybátyja szárhegyi kastélyába hozta.
  • Gyilkos-tó: A Gyergyószentmiklóstól 24 kilométerre keletre fekvő Gyilkos-tó 1837-ben keletkezett, miután a Gyilkos-hegy oldalából egy hatalmas sziklaomlás gátat emelt a patakok vizének.

A Vereskő-patak hordaléka sokszor rozsdavörösre színezte a tó vizét, innen a tó másik neve, a Veres-tó. A tó vizéből ma is kilátszanak az egykori fenyők csutakjai, a tó eredetisége is a fenyőcsonkokkal teletűzdelt vízfelületnek köszönhető. A fenyőcsonkok víz alatti részét a vasoxidos víz konzerválta, míg a víz feletti részét a fagyás-olvadás, a korhadás erősen megcsonkította.

A tavat övező hegyek, mint a Gyilkos-hegy, a Kis-Cohárd, a Nagy-Cohárd vagy az 1676 m magas Likas-csúcs kiváló lehetőséget nyújtanak a túrázni vágyóknak.

 • Békás Szoros: A Békás-szoros (románul: Cheile Bicazului) egy tektonikus eredetű szurdokvölgy a Hagymás-hegységben, Erdélyben, Hargita megye északkeleti részén, a Békás-patak völgyében. A szorost 1971-ben védetté nyilvánították, jelenleg a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park része.
 • Kirándulás Székelyudvarhelyre: Korond – Kalonda-tető – Farkaslaka – Székelyszentlélek – Szejkefürdő és Székelylengyelfalva (Orbán Balázs) – Székelyudvarhely: 35 km
  • Korond: ASóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja.
  • Farkaslaka: Tamási Áron szülőfaluja, a magyar irodalom klasszikus zarándokhelye.
  • Szejkefürdő: Orbán Balázs (1829-1890) a legnagyobb székely, író, történész, etnográfus, publicista és közéleti személyiség sírhelye és emlékműve a Borvízoldalban van. Szabadtéri székelykapu-kiállítás, mofetta.
  • Székelyudvarhely: A város számos rejtett értéket kínál a látogatóknak. Székelyudvarhely, a 660 éves kisváros, az Erdélyi-medence keleti-délkeleti peremövében, a Küküllő-dombvidék keleti szegélyén, a Nagy-Küküllő folyó felső szakasza mentén fekszik. Székelyudvarhely több mint hat évszázados múltja ellenére sem rendelkezik régibb korszakokból származó monumentális műemlékekkel, kivéve az egyetlen épen maradt középkori építészeti emléket, a 13. században épült Jézus Szíve-kápolnát. Székelyudvarhely jelentősebb egyházi és világi épületei 200-300 éves múltra tekintenek vissza. A Budvár és a Székely Támadt vár (Csonkavár) ugyan régebbi, de többnyire átalakított, módosított formában maradtak ránk.
 • Kirándulás Csíkszeredába: Korond – Farkaslaka – Székelyudvarhely – Máréfalva – Homoródfürdő – Szentegyháza – Hargitafürdő – Csíkszereda – Csíksomlyó: 90 km
  • Homoródfürdő: Régen kis székely falu, ma országos jelentőségű üdülőtelep hideg-melegvizes szénsavas fürdővel, bő vizű borvízforrásokkal. 1968 óta Szentegyházáhozhoz tartozik.
  • Csíkszereda: A városban a művelődést szolgálja a Csíki Székely Múzeum néprajzi, régészeti, helytörténeti és természetrajzi, valamint a régi könyv- és képzőművészeti gyűjteménye, valamint a Nagy Imre Képtár. A város legjelentősebb iskolája a mintegy 400 éves Márton Áron gimnázium .
   Ma Csíkszereda az első, kizárólag magyar szakokból álló romániai  magánegyetemmel is büszkélkedhet, itt nyitotta kapuit 2001-ben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Ennek köszönhetően a város egyre jobban vonzza a fiatalságot és a szellemi élet nagyjait.
   Csíkszereda a katolikus vallás székelyföldi fellegvára is, ennek itteni központja a város keleti részén fekvő híres búcsújáróhely, Csíksomlyó.
  • Csíksomlyó: 1959 óta Csíkszereda településrésze, Romániában, Hargita megyében. A katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelye, búcsújáróhelye és szellemi életének több évszázados központja. Minden pünkösdkor itt zajlik a híres csíksomlyói búcsú.
 • Kirándulás a Zetelaki Víztározóhoz: Korond – Székelyudvarhely – Fenyéd – Zetelaka – Zeteváralja – Zetelaki Víztározó – Ivó – Madarasi Hargita: 70 km
  • Zetelaki Víztározó: A tározó 1978 és 1989 között árvízvédelmi célokból létesült a Nagy-küküllő és a Síkaszó patak összefolyása alatt, Zeteváralja felett. Napjainkban a gát alatt egy kis vízierőmű szorgalmasan termeli a “tiszta” áramot.