Building-B1
Hotel Szeifert
Balcony 2

Hotel Szeifert ***

Hotelul Szeifert *** este situat în centrul stațiunii Sovata, în imediata apropiere a Lacului Negru – cel mai vechi lac sărat de la Sovata – format în fluxul unei mine de aur vechi în anul 1710. În timpul verii, puteți lua masa pe terasa hotelului iar copiii se pot juca pe terenul de joacă de lângă terasă. Băuturi răcoritoare sunt servite la barul și pe terasa hoteluluilui Szeifert. La noi puteți savura specialități locale, realizate cu materiale proaspete.

În afară de bazinul Jacuzzi și saună, oaspeții noștri pot beneficia și de o sală de masaj, o mașină de vibrație a corpului, o bicicletă staționară și cameră de joc pentru copii. Facilitățile suplimentare mai includ o sală de conferințe, cu o capacitate de 50 de persoane. Servicii de închiriere de mașini pot fi solicitate la hotel, precum și  servicii de transport de la hotel la aeroport și invers. Orașul Târgu Mureș, și Aeroportul Transilvania, se află la 65 km distanță. 

Facilități

General

yes Încălzire centrală
yes Siguranță
yes Camere pentru familii
yes Camere nefumătoare
yes Ziare, reviste, cotidiane

Servicii

yes Depozitarea bagajelor
yes Fax/Fotocopii
yes Agenție de turism
yes Serviciu de călcat îmbrăcăminte
yes Spălătorie
yes Recepție 24 de ore
yes Evenimente / Banchete
yes Servicii Cameră

Internet

yes WiFi disponibil și gratuit

Parcare & Transport

yes Parcare privată gratuită la proprietate
yes Transfer aeroport (contra cost)
yes Serviciu de transfer (contra cost)
yes Închirieri auto

Aer liber

yes Terasă
yes Locuri de joc
yes Organizare excursii

Mâncare & Băuturi

yes Restaurant cu mese și Meniu
yes Bar

Activități

yes Cadă cu hidromasaj / jacuzzi
yes Ping-Pong
yes Locuri de joc
yes Masaj
yes Saună

Limbi vorbite

yes Română
yes Maghiară
yes Engleză
yes Germană

Animale de companie

no Nu sunt acceptate

[justified_image_grid ids=315,316,317 link_title_field=off img_alt_field=off prettyphoto_social=no photoswipe_social=no title_field=off caption_field=off caption=fade]

Orașul Sovata

Sovata este un oraș de o frumusețe unică, situat în partea de sud-vest a Muntelui Gurghiu, depresiunea Praid la la o altitudine de 475-530m.. Această zonă salină a Transilvaniei este des vizitată de turiști întâlnind comori naturale ca lacuri heliotermice sărate, pajiști înflorite și păduri seculare. Datorită lacurilor sărate curative, în primul rând Lacul Ursu, orșul Sovata este cunoscut ca stațiune balneo-climaterică, recomandat pentru tratamente medicale de ginecologie, reumatologie, boli nervoase si endocrine. Este o stațiune pentru toate anotimpurile, recunoscute la nivel european, încă din anul 1850.

Stilul organic al mediului local este reprezentat de vile din lemn cu motive florale abundente, – exemplu al arhitecturii tipice de munte – împreună cu unități moderne. Cazare excelentă cu personal calificat.

[justified_image_grid ids=50,319,320 link_title_field=off img_alt_field=off prettyphoto_social=no photoswipe_social=no title_field=off caption_field=off caption=fade]

Lacul Ursu

Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare – de la 40 la 250 gr/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată, apa caldă fiind protejată de un strat de apă proaspată provenită din râulețe, care nu se amestecă cu apă sarată, ci se menține la suprafată, acționînd ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adâncime), cel mai mare lac heliotermal, să varieze între 10-20°C la suprafață, 30-40°C la adâncimea de 1 m și 40-60°C la adâncimea de 1,5 m.

Stațiunea este indicată pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficiență ovariană, cervicită cronică, metrosalpingită cronică, sterilitate) dar și pentru afectiuni degenerative, inflamatorii și reumatismale (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroză, poliartroză, dureri articulare, tendinite, tendimiozită, poliartrită scapulohumerală), stări posttraumatismale (dupa operații vindecate la articulații, mușchi, oase, dupa luxații și entorse), pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze ușoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburari endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic), boli cardiovasculare (ulceratii, acrocianoză).